Nastał upragniony czas upałów. Coraz bliżej wakacje i czas urlopów. Kiedy słońce sprawia, że mrużymy oczy, a skóra powoli brązowieje, szukamy czegoś na ochłodę.

Wiecie, że lubimy łączyć, na pozór niepasujące do siebie produkty. Dziś mocno zachęcamy Was do połączenia słonej, wyrazistej fety ze słodkim, orzeźwiającym arbuzem. Ten duet podkręcony miodem, octem balsamicznym i uprażonymi płatkami migdałów, to istna bomba smaków!

Proste połączenie, które nie tylko orzeźwi, ale i nasyci. Idealnie sprawdzi się na lunch do pracy i na wieczorne spotkanie ze znajomymi na leżakach.

ORZEŹWIAJĄCA SAŁATKA Z ARBUZEM I SEREM TYPU FETA
(2 PORCJE)

SKŁADNIKI:
100 g sera typu feta
300 g arbuza
łyżka miodu
2 łyżeczki octu balsamicznego
2 łyżki płatków migdałowych

PRZYGOTOWANIE:
Ser i arbuza pokroić w kostkę, przełożyć do miseczki. Posypać podprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi. Polać miodem i octem balsamicznym. Udekorować listkami świeżej mięty.


Marta 🙂

ORZEŹWIAJĄCA SAŁATKA Z ARBUZEM I SEREM TYPU FETA
5 (100%) 6 votes

Spodobało Ci się Przy Stole? Udostępnij!                                                              

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *