Połowa roku za nami, lipiec to dobry czas by zrobić roszadę w emocjach. Urządzić rozgrywki z oczekiwaniami i rzeczywistością.

Jak wiadomo takie czystki potrzebują rozgrzewki. Najlepiej długiej i porannej. Takiej małej przestrzeń by jeść, słuchać i czytać same dobre rzeczy. Brzmi jak luksus, prawda? Luksusowe slow, które otwiera na cały ogrom wdzięczności i siły.

Wdzięczności za to, że nie muszę się już bać, że moje ciało pozwala na codzienną praktykę jogi, że jest zdrowe i silne, że najbliżsi są i stoją za mną murem, że przyjaciele nie są już porozrzucani po całej Polsce, a są teraz na wyciągniecie dłoni, że mogę powiedzieć dość i iść dalej, bez tłumaczenia dlaczego nie zgadzam się na daną relację. Toż to ogrom dobra za które absolutnie jestem wdzięczna.

I z tej całej wdzięczności ukręciłam z resztek rabarbaru – klasyczny owsiankowy miks. Podkręcony rabarbarem duszonym w miodzie i łyżeczką musu kokosowego, który smakuje jak znane kokosowe słodycze.

OWSIANKA Z RABARBAREM

(1 porcja)

Składniki:
4 łyżki płatków owsianych
200 ml mleka
1 banan
2 łodygi czerwonego rabarbaru
1 łyżeczka miodu
1 łyżeczka musu kokosowego
2 łyżki jogurtu naturalnego
szczypta soli

Przygotowanie:

Płatki owsiane przed wlaniem mleka lekko podprażyć na suchej patelni. Następnie dodać mleko i gotować przez kilka minut. Dołożyć do gotujących się płatków banana. Dosypać szczyptę soli. Następnie pokroić na cienkie talarki rabarbar. Na niewielkiej patelni rabarbar z dodatkiem wody karmelizujemy miodem przez 3 minut. Podawać z zimnym jogurtem i musem kokosowym (cudo!).

Uściski 🙂

Magda

O WDZIĘCZNOŚCI I OWSIANCE Z RABARBAREM
5 (100%) 3 votes

Spodobało Ci się Przy Stole? Udostępnij!                                                              

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *