Lato tego lata mamy piękne. To chyba wszyscy zgodnie przyznamy. Podążając na wskazówkami naszych organizmów, chętniej sięgamy po lekkie posiłki.
I koktajle do takich właśnie należą. Bazując na tym, co daje nam natura, mieszamy kolory, struktury i smaki. Łapiąc ostatnie łodygi rabarbaru, łączymy go z mięsistym, mocno żółtym miąższem mango i bananem. Całość podkręcamy szczyptą aromatycznego cynamonu.
Lekko, szybko, słodko, syto. Taki stan lubimy najbardziej. Dlatego zachęcamy postawić na prostotę. A pozostały wolny czas poświęcić na relaks i wypoczynek na świeżym powietrzu.
Wspaniałych wakacji Kochani! <3

SKŁADNIKI:
(2 PORCJE)
mango
łodyga rabarbaru
kubek jogurtu naturalnego (200 g)
2 banany
odrobina cynamonu
PRZYGOTOWANIE:
Rabarbar umyć, pokroić na kawałki i dusić z odrobiną wody, aż zacznie się rozpadać. Odstawić do ostygnięcia. Owoce obrać, pokroić. Zmiksować wszystkie składniki na gładki koktajl.

Marta 🙂